365 DAYS, 365 PICTURES

2014\02\23

53/365 nap: Barabás Étterem

8983-b_1393139293.jpg_848x567

Nos, megjártuk a Barabás éttermet is. Igaz nem váltotta be a reményeinket.
Levessel még nem is voltak problémák, ha attól eltekintünk, hogy már rég kész lehetett a már eléggé beleázott tésztából gondolva. Majd megkaptuk a háromfogásos ebéd másodikját.
Nagyon ízletesnek kinéző főétel. De a látszat csal. A rántott húst eléggé elrontották a töltelékkel. Valamilyen barackos töltelék lehetett, de tapasztalatok szerint minél jobban megrágtad annál furcsább íze lett. Majd megkaptuk a desszertet, amiben bíztunk, hogy legalább az jó ízű lesz, amit szinte lehetetlen elrontani. Hát nekik sikerült.
A krémes eléggé furcsa, műanyag ízűre sikeredett. De, ha végülis a cukor nélküli túrót nem ettük, akkor még ehető volt.
Az étterem végülis szépen berendezett, illedelmes személyzettel ellátott volt.
Ami egy aránylag eldugott helyen van.
Nem mondom, hogy nem ajánlom, hiszen mindent ki kell próbálni, de jól, gondoljuk, meg mit rendelünk.

debrecen étterem hús túrós barackos rántott krémes barabás restaurante töltelékkel

2014\02\21

51/365 nap: Így nézne ki Püspökladány, ha...

63_64_milk-b_1392924240.jpg_848x444

Így nézne ki Püspökladány, ha nem lenne fényszennyezés.

Sajnos Püspökladányból és környékéről nem lehet ilyen fotót készíteni a tejútról. Sőt még Magyarország csak egyes részeiről lehet. Csak olyan helyszínen lehet ahonnan teljes mértékben ki, van zárva a városok fényei és a környékén sincsenek fényforrások. Ezért a tejutas fotó egy internetről beszerzett háttérképből van, de a lakótelep panoráma fotó teljesen tegnapi (csütörtöki fotó).

Fényszennyezés egyszerűen annyi, hogy amit a közvilágítások, közlekedési eszközök, házak kibocsájtanak azok úgymint „összeadódnak”. Ezt egyszerűen te is láthatod, tapasztalhatod.
Menny be a városközpontba és nézz fel az égre. Látni fogsz pár csillagot. Majd menny olyan helyre ahol a lehető legkevesebb a körülötted levő fény. Pl. város széle, határ.
Majd nézz fel ismét az égre és jóval több csillagot fogsz látni. És, ha visszanézel a városra, akkor általában egy narancsos fényt fogsz látni. Na, az nagyrész a közvilágítás miatt van. És a miatt nem látod bent a csillagokat, mert elnyomják a fényükkel.

U.i.: Köszönöm a névtelen fotósnak a tej útról készült fotóját.

tej út ki így püspökladány nézne fényszennyezés csillagrendszer

süti beállítások módosítása