264/365 nap. Pizzás csiga
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5-3 dl tej
- 2 tojássárgája
- 5 dkg
sütőmargarin
- kevés cukor
- só
- 3 dkg élesztő
- A töltelékhez és a tetejére:
- 1 tubus pizzakrém vagy 2 dl fűszeresparadicsomszósz
- oregánó
- reszelt sajt
- olívabogyó
- olaj a kenéshez
Elkészítés:
A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük egy kevés étolajjal, egyenletesen rákenjük a pizzakrémet vagy a paradicsomszószt. Megszórjuk oregánóval.
Kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és az oldalukat is megkenjük olajjal. Tetejére bőven szórunk reszelt sajtot, mindegyikre 1-1 olajbogyót teszünk.
Kicsit kelesztjük még, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.